Európai Uniós Fejlesztések

Kedvezményezett neve: Tarjánpuszta Község Önkormányzata

Projekt címe: A Tarjánpusztai bölcsőde udvarának felújítása

Projekt azonosítószám: TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00009

Elnyert támogatás összege:4,00 MILLIÓ FORINT 100 %-os támogatás.

Tarjánpuszta Község Önkormányzata és Győrasszonyfa Község Önkormányzata 2004. április 30-án úgy döntöttek, hogy megalapítják a Tarjánpusztai Napsugár Óvoda és Bölcsőde intézményt. Az óvodai és bölcsődei feladatokat ellátó intézmény Tarjánpusztán került kialakításra. Ellátási hely első sorban Tarjánpuszta és Győrasszonyfa területe.

Jelenleg az óvodások és a bölcsődések számára egy azon udvar áll rendelkezésre. A projekt célja a Tarjánpusztai bölcsőde udvarának felújítása, elválasztása az óvoda udvartól. 1997. évi XXXI. a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény, valamint a Bölcsődék működési engedélyének szakmai követelményeiről szóló az Országos Család- és Gyermekvédelmi Intézet által összeállított iránymutatás alapján a bölcsődei és az óvodai játszóudvart/kertet egymástól el kell különíteni. A projekt szakmai-műszaki tartalma: Önállóan támogatható tevékenységek: a bölcsődei udvar felújítása:

KERÍTÉS: TORLAND 3d táblás kerítés 1930 mm magasságban, 2500 x 1530 mm méretű mezőből, vízszintes merevítéssel, 4 mm átmérőjű, nagy szilárdságú huzalból ponthegesztéssel, osztás 50 x 200 mm, RAL 6005 zöld kivitelben, előre gyártott vasbeton lábazati elemmel (méret: 2460 x 400 x 50 mm)

KAPU: TORLAND 3d személybejáró kapu, 1000 x 1900 mm méretben, RAL 6005 zöld kivitelben

ROLLERPÁLYA: 20m x 2 m-e s méretben, döccenés-mentes térkőből elkészítve

IVÓKÚT: vandál-biztos kültéri ivókút gyermekek számára, álló kivitelben, rozsdamentes acélból, leeresztő-szeleppel, szifonnal

Udvari játékok: 1. Kulcsos ház műanyag 1db 2. Bálna rugós játék 1db 3. Elefánt rugós játék 1db 4. Hinta baba ülőkével 1db 5. LEO nagyház 1db A felhívás 3.2 pontjában előírt feltételek teljesülése:

A felhívás tartalmi értékelési szempontok pontjában előírt feltételek teljesülése: a pályázat kapcsán terv készült. A tervező nyilatkozata alapján a 9092 Tarjánpuszta Baross tér 8/c HRSZ: 1854/33 alatti ingatlanon tervezett fejlesztés esetében az akadálymentesítés nem releváns. A bölcsőde udvara akadálymentesen megközelíthető. A tervezés egyetemes tervezésnek megfelelően történt. A projekt megvalósítását, eredményét nem veszélyezteti extrém időjárási esemény, a projekt ellenálló az éghajlatváltozással és a természeti katasztrófákkal szemben, a projektnek nincs előre látható klímakockázata, a projekt valamennyi környezeti, esélyegyenlőségi jogszabálynak megfelel, valamint az energiafelhasználásra, a projekt környezetének ökológiai állapotára, a vizek állapotára és a klímaváltozásra nincs hatása, így nem készült klímakockázati elemzés és kockázatkezelési terv.

Műszaki-szakmai eredmények: A felújítás során 1 db bölcsődei udvar megújul. Elkészül a kerítés, a bejárati kapu, rollerpálya kerül kialakításra, valamint a kötelezően előírt ivókút. Udvari játékok kerülnek a bölcsőde udvarába.

 

© 2024 Minden jog fenntartva!